Damesvlucht 2018


Op de zaterdag na het reguliere vliegprogramma vindt jaarlijks de damesvlucht als afsluiter van het seizoen plaats. Dit jaar was dat op 29 september.

Na een koude nacht, met zelfs op sommige plaatsen vorst aan de grond, kwam de zon al snel op. De kracht van de zon zorgde er gelukkig voor dat de enkele ontstane mistbanken snel waren opgelost. Het beloofde dus een prachtige dag te worden.

Om 08:00 uur waren we zoals altijd bij het lokaal om de 22 gezette duiven van de verzendmanden over te laden in kleinere manden. Om omstreeks 08:15 uur reden we bij het lokaal weg richting de losplaatsen van dit jaar Houten en Beuningen. Dit jaar hadden we besloten om een verre en een korte vlucht te organiseren.

De hele trip scheen de zon volop en het warmde gelukkig ook een beetje op. Om 09:40 uur arriveerde we op de eerste losplaats Houten. Hier werden de B-duiven in stelling gebracht om de reis naar huis te volbrengen. Het was er licht bewolkt, er waaide een zeer zwakke wind uit variabele richtingen en het was er ongeveer 10 graden. Na contact met het thuisfront werd besloten om de duiven om 10:00 uur te lossen. De duiven hadden een super vertrek.

Daarna de mand weer ingeladen en aangereden richting de volgende losplaats Beuningen. Nog steeds scheen de zon volop en het kwik steeg. Om omstreeks 10:55 uur arriveerden we op de losplaats en werden de A-duiven in stelling gebracht. Ook hier was het licht bewolkt, er waaide een zwakke wind uit variabele richtingen en de temperatuur was 12 graden. Na eerder overleg was besloten om de duiven om 11:05 uur te lossen. Ook hier hadden de duiven een super vertrek.

Van inversie was vandaag gelukkig totaal geen sprake.

Daarna zijn we weer aan de terugreis begonnen. Gelukkig ontvingen we onderweg al appjes dat er duiven waren terug gekeerd. Toch hadden de vluchten een bijzonder traag verloop, het kan in ieder geval niet aan het weer gelegen hebben. Wij hopen dat alle duiven nog thuis komen en wensen eenieder een goed winterseizoen toe. Het was weer een goed verlopen vlucht en tot volgend jaar!


Namens de convoyeurs,

Dennis en Jeroen Raaijmakers

Voor de uitslag van de A-duiven klik hier, voor de uitslag van de B-duiven klik hier en voor de totale uitslag klik hier.

Houten
Beuningen


Agenda

Actueel

Vluchtwijziging

De dagfondvlucht Chateauroux is voor de gehele Afdeling afgelast wegens de hoge temperatuur en de geringe deelname. De vlucht J31/X31 Epernay wordt ingekort tot Laon en verzet van zaterdag naar zondag. Zaterdag inkorven van 16:30u - 17:30u.

Dagfondvlucht Ruffec

Voor de wedvlucht E31 Ruffec worden er in ons inkorfcentrum geen duiven ingekorfd wegens te weinig animo. Dit is reeds gecommuniceerd met de Afdeling.

Wijziging africhten

Wegens het verplaatsen van de vlucht Vervins is het africhtschema gewijzigd. Inzetten zondag 29-7, los maandag 30-7. Inzetten woensdag 1-8, los donderdag 2-8 en inzetten zaterdag 4-8, los zondag 5-8.

Sponsors & begunstigers

  • Example
  • Example