Damesvlucht 2017


De officiële vluchten van het seizoen zijn weer voorbij en dat betekent dat de traditionele damesvlucht weer wordt vervlogen. Enkele liefhebbers bereiden hun duiven het hele seizoen voor om ook deze overwinning nog in de wacht te kunnen slepen. De deelname was groter dan het voorgaande jaar wat betekent dat de concurrentie groter was. Om 08:15 uur hebben we de duiven overgeladen naar gewone manden om zo weer af te reizen naar de losplaatsen. Het vervoersduo had dit jaar hun oog laten vallen op Nieuwegein en Oss.

Het was grijs en dreigend toen we wegreden maar we hebben onderweg niet of nauwelijks regen gehad. De lucht brak op sommige momenten open maar trok ook weer dicht. Dit weerbeeld hebben we de hele trip gezien. Om 09:55 uur zijn we aangekomen op de eerste losplaats Nieuwegein. De lucht was gebroken en het was droog. Na overleg en de radarbeelden te hebben bekeken hebben we besloten om de duiven om 10:15 uur te lossen. De duiven zouden driekwart van de reis droog moeten blijven. Helaas bleek dit niet het geval te zijn en voorspellingen dat het slechte weer langer uit zal blijven kwamen niet uit. Het raakte juist sneller bewolkt en de regen kwam veel eerder dan gedacht.
Besloten is toen om voor de tweede groep een losplaats te zoeken die een stuk dichterbij lag. Uiteindelijk is dit Oss geworden. Hier hebben we de duiven om 11:15 uur losgelaten bij een mooie gebroken lucht en droog weer. De duiven gingen meteen in de goede richting weg.

Achteraf bleek dat beide vluchten een moeilijke opgave was voor de duiven en dat ze toch meer regen hebben gehad dan was verwacht. Dit resulteerde in een slecht verlopen vlucht vanuit Nieuwegein en een redelijke vluch vanuit Oss. De organisatie trekt hieruit een conclusie en zal bij een herhaling van dit weertype een andere beslissing nemen. Gelukkig startte de zondag na de vlucht met goed weer en wij hopen dan ook dat de duiven alsnog de weg naar hun hok hebben kunnen vinden. Wij hopen dan ook dat eenieder het volgende jaar weer meedoet en voor nu een goed winterseizoen gewenst!


Namens de convoyeurs,

Jeroen en Dennis Raaijmakers

Voor de uitslag van de A-duiven klik hier, voor de uitslag van de B-duiven klik hier en voor de totale uitslag klik hier.Agenda

Actueel

03-09-2023: Stemmen Rabo ClubSupport

Dit jaar hebben we ons opgegeven voor de Rabo ClubSupport Actie. Van 4 september t/m 26 september kunnen alle Rabobank leden hun stem uitbrengen. Klik hier voor een stem op onze vereniging te uit te brengen!

25-08-2023: Wijziging losplaats F36

De losplaats Orleans Saran is met ingang van 31-07-2023 gesloten. Daarom is besloten om de losplaats te wijzigen in Lorris.

16-08-2023: Wijziging vlucht F33/X33

I.v.m. de voorspelde warmte is besloten dat de duiven maar één dag mand mogen hebben en niet mogen overstaan. Besloten is om op donderdag 17-08 te blijven inkorven en te lossen op vrijdag 18-08 in Laon i.p.v. Nanteuil le Haudouin.