Damesvlucht 2016


Het seizoen is weer verstreken en dus is het moment aangebroken dat de fel begeerde damesvlucht wordt vervlogen. Zoals de laatste jaren gebruikelijk is hebben we de duiven om 08:00 uur overgeladen naar gewone manden zodat we aan de reis konden beginnen. Dit jaar had de vervoersorganisatie besloten om naar Meerkerk en Leerdam af te reizen.

Gelukkig scheen deze ochtend al vroeg de zon, we moesten alleen rekening houden met de aanwezige inversie. Hierover later meer. Het weer was de hele trip goed, de zon scheen en er waren mooie witte wolken aan de lucht te zien. Eenmaal op de eerste losplaats aangekomen hebben we een half uur gewacht met lossen, dit op advies van het IWB. Zij gaven aan dat de aanwezige inversie tussen 09:00 uur en 10:00 uur opgelost zou zijn en de zichten meer als voldoende waren om te lossen. Dit advies hebben we uiteraard opgevolgd en hebben besloten om 10:00 uur te lossen. Dit gebeurden met een kalme zuiden wind en 15 graden. De duiven kenden een super vertrek! Daarna zijn we doorgereden naar Leerdam om de tweede groep voor te bereiden op de laatste krachtmeting van het seizoen. Ook nu hebben we het IWB geraadpleegd, niet omtrent de weersituatie maar om eventuele kruislossingen te voorkomen. In Gorinchem zou om 10:30 uur gelost worden door Afdeling 8 G.O.U. We hebben toen besloten om de duiven in Leerdam om 10:45 uur de vrijheid te geven. Dit ook met een kalme zuiden wind en 17 graden. De duiven kenden een goed vertrek.

Eenmaal terug gekomen in Venray bleek dat de A-duiven beter waren afgekomen dan de B-duiven. Maar gelukkig wisten toch nog bijna alle duiven dezelfde dag het hok terug te vinden. Voor de overige duiven hopen we dat deze alsnog snel naar huis komen. Het was voor ons weer een geslaagde afsluiting van het seizoen en hopen iedereen volgend jaar weer aan de start te zien. Iedereen een goed winterseizoen gewenst en tot volgend jaar!


Namens de convoyeurs,

Jeroen en Dennis Raaijmakers

Voor de uitslag van de A-duiven klik hier, voor de uitslag van de B-duiven klik hier en voor de totale uitslag klik hier.Agenda

Actueel

22-05-2024: Losplaats gewijzigd

Na de dramatisch verlopen vlucht afgelopen weekend is besloten om dit weekend naar Morlincourt te gaan. Inkorven zaterdag 25 mei volgens ophaalroute 3 (inkorven van 17.15u - 18.00u, wagen 18.25u) en los op zondag 26 mei.

28-04-2024: Losplaats gewijzigd

De losplaats voor aankomende africhting is gewijzigd van Chimay naar Mettet. Reden is het niet doorgaan van de africhting vorige week.

21-04-2024: Site bijgewerkt

De site is op een aantal punten weer bijgewerkt.