Damesvlucht 2016


Het seizoen is weer verstreken en dus is het moment aangebroken dat de fel begeerde damesvlucht wordt vervlogen. Zoals de laatste jaren gebruikelijk is hebben we de duiven om 08:00 uur overgeladen naar gewone manden zodat we aan de reis konden beginnen. Dit jaar had de vervoersorganisatie besloten om naar Meerkerk en Leerdam af te reizen.

Gelukkig scheen deze ochtend al vroeg de zon, we moesten alleen rekening houden met de aanwezige inversie. Hierover later meer. Het weer was de hele trip goed, de zon scheen en er waren mooie witte wolken aan de lucht te zien. Eenmaal op de eerste losplaats aangekomen hebben we een half uur gewacht met lossen, dit op advies van het IWB. Zij gaven aan dat de aanwezige inversie tussen 09:00 uur en 10:00 uur opgelost zou zijn en de zichten meer als voldoende waren om te lossen. Dit advies hebben we uiteraard opgevolgd en hebben besloten om 10:00 uur te lossen. Dit gebeurden met een kalme zuiden wind en 15 graden. De duiven kenden een super vertrek! Daarna zijn we doorgereden naar Leerdam om de tweede groep voor te bereiden op de laatste krachtmeting van het seizoen. Ook nu hebben we het IWB geraadpleegd, niet omtrent de weersituatie maar om eventuele kruislossingen te voorkomen. In Gorinchem zou om 10:30 uur gelost worden door Afdeling 8 G.O.U. We hebben toen besloten om de duiven in Leerdam om 10:45 uur de vrijheid te geven. Dit ook met een kalme zuiden wind en 17 graden. De duiven kenden een goed vertrek.

Eenmaal terug gekomen in Venray bleek dat de A-duiven beter waren afgekomen dan de B-duiven. Maar gelukkig wisten toch nog bijna alle duiven dezelfde dag het hok terug te vinden. Voor de overige duiven hopen we dat deze alsnog snel naar huis komen. Het was voor ons weer een geslaagde afsluiting van het seizoen en hopen iedereen volgend jaar weer aan de start te zien. Iedereen een goed winterseizoen gewenst en tot volgend jaar!


Namens de convoyeurs,

Jeroen en Dennis Raaijmakers

Voor de uitslag van de A-duiven klik hier, voor de uitslag van de B-duiven klik hier en voor de totale uitslag klik hier.Agenda

Actueel

03-09-2023: Stemmen Rabo ClubSupport

Dit jaar hebben we ons opgegeven voor de Rabo ClubSupport Actie. Van 4 september t/m 26 september kunnen alle Rabobank leden hun stem uitbrengen. Klik hier voor een stem op onze vereniging te uit te brengen!

25-08-2023: Wijziging losplaats F36

De losplaats Orleans Saran is met ingang van 31-07-2023 gesloten. Daarom is besloten om de losplaats te wijzigen in Lorris.

16-08-2023: Wijziging vlucht F33/X33

I.v.m. de voorspelde warmte is besloten dat de duiven maar één dag mand mogen hebben en niet mogen overstaan. Besloten is om op donderdag 17-08 te blijven inkorven en te lossen op vrijdag 18-08 in Laon i.p.v. Nanteuil le Haudouin.