Damesvlucht 2015


En weer was er weer een seizoen voorbij, dus is het weer tijd om de befaamde damesvlucht te vervliegen. Om 08:00 uur hebben we de duiven overgeladen van de verzendmanden naar gewone manden. Meteen daarna zijn we aangereden naar de losplaatsen. Dit jaar is besloten om naar Deventer en Apeldoorn af te reizen om aldaar de duiven los te gaan laten. Gelukkig scheen al vroeg de zon. Daardoor kan ook al snel de nevel oplossen zodat een goede vlucht in het vooruitschiet lag. Er stond een meest zwakke wind uit noord tot westelijke richting. Onderweg was het een aantal keer wat meer bewolkt maar naarmate we de losplaatsen naderde werd het weer beter en beter. Eenmaal aangekomen op de eerste losplaats is besloten dat we eerst de B-duiven zouden gaan lossen. We hebben eerst de duiven buiten de auto gezet en we hebben daarna contact opgenomen met Venray omtrent de weersituatie en de lostijd. Zo konden de duiven zich oriënteren voor de laatste krachtmeting van het jaar. Het weer in Venray bleek ook goed en we hebben besloten om de duiven om 09:25 uur te lossen. Het was toen zo’n 13 graden. De duiven kenden een zeer goed vertrek en we zijn naar de andere losplaats gereden. Daar aangekomen hebben we allereerst de mand buiten de auto gezet zodat ook deze duiven zich goed konden oriënteren. We hebben wederom contact met Venray gehad en we hebben besloten deze duiven om 09:55 uur te lossen. Ook deze duiven hadden een goed vertrek. Toen we omstreeks 11:15 uur weer in Venray aankwamen bleek dat nog lang niet alle duiven gearriveerd waren. Gelukkig waren bijna alle duiven dezelfde dag nog thuis. Voor de andere duiven hopen we dat ze de weg naar het hok morgen alsnog terug weten te vinden. Van ons uit was het weer een geslaagde vlucht. Wij wensen jullie dan ook een heel goed winterseizoen toe en hopen jullie volgend jaar weer terug te zien!


Namens de convoyeurs,

Jeroen en Dennis Raaijmakers


Voor de uitslag van de A-duiven klik hier, voor de uitslag van de B-duiven klik hier en voor de totale uitslag klik hier.

Agenda

Actueel

28-04-2024: Losplaats gewijzigd

De losplaats voor aankomende africhting is gewijzigd van Chimay naar Mettet. Reden is het niet doorgaan van de africhting vorige week.

21-04-2024: Site bijgewerkt

De site is op een aantal punten weer bijgewerkt.