Damesvlucht 2014


Op zondag 21 september is weer de jaarlijkse damesvlucht gehouden en heeft tevens de herfst zijn intrede gedaan. Dit jaar was besloten om de duiven naar Raamsdonkveer en Gorinchem te brengen. Om 08:30 uur hebben we de sleutel van het lokaal opgehaald bij Fun en hebben we de duiven inder toeziend oog van Jos Kerstens overgezet in gewone manden. Om + / - 09:00 uur zijn we aangereden naar de eerste losplaats. Aangezien de dag hiervoor de zichten zeer matig waren, waren we bang hetzelfde vandaag aan te treffen. Dit was gelukkig helemaal niet het geval. Wel was het aan het begin van de ochtend druilirig en stond er een matige wind uit noorderlijke richting. Vol goede hoop zijn we weggereden en het bleek dat naarmate we dichter bij de losplaats kwamen het weer steeds beter werd. Eenmaal aangekomen in Raamsdonkveer hebben we de B-duiven buiten de auto neergezet en hebben we contact gehad met Venray omtrent de weersituatie. Besloten is om de eerste groep om 10:15 uur te lossen. Het weer was goed en de duiven hadden een vlot vertrek. Daarna zijn we doorgereden naar Gorinchem. Ook hier hebben we de duiven de tijd gegeven om zich te oriënteren en hebben we wederom contact met Venray gehad. Het weer was nog steeds goed en dus besloten we de duiven om 10:45 uur te lossen. Ook hier hadden de duiven een goed vertrek. Toen we weer in Venray aankwamen bleek dat nog lang niet alle duiven thuis waren. Er waren liefhebbers die al snel beide duiven thuis hadden maar er waren ook liefhebbers die heel lang niets thuis hadden. Gelukkig zijn de duiven bijna allemaal dezelfde dag nog gearriveerd en voor de andere duiven hopen we dat ze de weg de volgende dag nog weten te vinden. Van ons uit was het goed verlopen vlucht. Wij wensen jullie dan ook veel succes met het winterseizoen en zien jullie volgend jaar graag weer terug!

Namens de convoyeurs,

Dennis en Jeroen Raaijmakers


Voor de uitslag van de A-duiven klik hier, voor de uitslag van de B-duiven klik hier en voor de totale uitslag klik hier.

Agenda

Actueel

03-09-2023: Stemmen Rabo ClubSupport

Dit jaar hebben we ons opgegeven voor de Rabo ClubSupport Actie. Van 4 september t/m 26 september kunnen alle Rabobank leden hun stem uitbrengen. Klik hier voor een stem op onze vereniging te uit te brengen!

25-08-2023: Wijziging losplaats F36

De losplaats Orleans Saran is met ingang van 31-07-2023 gesloten. Daarom is besloten om de losplaats te wijzigen in Lorris.

16-08-2023: Wijziging vlucht F33/X33

I.v.m. de voorspelde warmte is besloten dat de duiven maar één dag mand mogen hebben en niet mogen overstaan. Besloten is om op donderdag 17-08 te blijven inkorven en te lossen op vrijdag 18-08 in Laon i.p.v. Nanteuil le Haudouin.