Damesvlucht 2013


Na een regenachtige zaterdag waar heel Nederland besloot om niet te lossen was het zondag 15-09-2013 weer tijd voor de jaarlijkse damesvlucht. Gelukkig was het in tegenstelling tot zaterdag mooi zonnig weer. Om 08:10u was er afgesproken om de sleutel van het lokaal op te halen bij Fun. Na nog even getankt te hebben gingen we om 08:45u vol goede moed naar de losplaatsen. Dit jaar waren de bestemmingen eigenlijk Bavel en Maastricht maar omdat zaterdag niets gelost werd is besloten om naar Apeldoorn te gaan. Zo voorkwamen we veel kruislossingen. Chris Gerrits en Louis Snijders reden richting Maastricht en Jeroen en Dennis Raaijmakers naar Apeldoorn. Onderweg goed weer en prima zicht. Om omstreeks 09:45 kwamen beide groepen aan op de losplaatsen. Het werd tijd om de benen te strekken en een sanitaire stop te maken en natuurlijk van het weer te genieten. Het weer was namelijk zeer goed: zonnig weer met weinig wind. Na telefonisch contact tussen de convoyeurs en het thuisfront besloten we zoals afgesproken om 10:00u te lossen. De duiven hadden op beide plaatsen een prima vertrek. We hebben daarna de mand weer terug in de auto gezet en weer huiswaarts gekeerd. Thuis aangekomen constateerde we dat er nog geen duif thuis was wedergekeerd. Dit hadden we niet verwacht aangezien het weer subliem was. Maar gelukkig waren bijna alle duiven 's avonds thuis. De duiven die de weg dezelfde dag niet hadden kunnen vinden kwamen gelukkig de volgende dag thuis. We kunnen terugkijken op een geslaagde vlucht maar hopen dat er volgend jaar meer deelnemers deelnemen.

Namens de convoyeurs,

Chris Gerrits en Louis Snijders
Dennis en Jeroen Raaijmakers


Voor de uitslag van de A-duiven klik hier, voor de uitslag van de B-duiven klik hier en voor de totale uitslag klik hier.

Agenda

Actueel

03-09-2023: Stemmen Rabo ClubSupport

Dit jaar hebben we ons opgegeven voor de Rabo ClubSupport Actie. Van 4 september t/m 26 september kunnen alle Rabobank leden hun stem uitbrengen. Klik hier voor een stem op onze vereniging te uit te brengen!

25-08-2023: Wijziging losplaats F36

De losplaats Orleans Saran is met ingang van 31-07-2023 gesloten. Daarom is besloten om de losplaats te wijzigen in Lorris.

16-08-2023: Wijziging vlucht F33/X33

I.v.m. de voorspelde warmte is besloten dat de duiven maar één dag mand mogen hebben en niet mogen overstaan. Besloten is om op donderdag 17-08 te blijven inkorven en te lossen op vrijdag 18-08 in Laon i.p.v. Nanteuil le Haudouin.