Damesvlucht 2012


Op zaterdag 29 september is weer de jaarlijkse damesvlucht gehouden. Dit keer was besloten om de A-duiven naar Houten te brengen en de B-duiven naar Berg en Terblijt. Om 7.45 uur was er afgesproken om de sleutel bij Fun op te halen. 's Nachts had het geregend maar naar mate de ochtend vorderde werd het steeds beter weer. Vol goede moed hebben we de duiven omgeladen en zijn om 08.15 uur vertrokken naar de losplaatsen. Onderweg hadden de convoyeurs naar Houten een aantal keren regen gehad, de convoyeurs naar Berg en Terblijt hielden het droog. Hoe dichter we bij de losplaatsen aankwamen, hoe beter weer het werd. Omstreeks 09.30 uur arriveerden beide groepen op de losplaatsen. Het werd tijd dat we de benen even konden strekken en dat we een sanitaire stop konden maken. Op de losplaatsen was het weer uitstekend, al konden de duiven op de vliegroute een enkele bui verwachten. Het zicht was goed en de zon scheen volop. Na telefonisch contact met Venray en tussen de losplaatsen is er besloten de duiven om klokslag 10.00 uur te lossen. De duiven vertrokken op beide plaatsen zeer snel in de goede richting. We hebben de spullen weer ingeladen en zijn weer huiswaarts gekeerd. Thuis aangekomen bleek de groep vanuit Houten tegen onze verwachting in zeer snel, op een enkeling na, thuis te zijn. De groep vanuit Berg en Terblijt hadden schijnbaar meer moeite om thuis te komen. 's Avonds met het uithalen bleek wel dat er nog verschillende duiven niet huiswaarts gekeerd waren. Gelukkig voor deze duiven vonden zij de dag daarna hun hok. Van ons uit was het een goed verlopen vlucht met een verrassend verloop. Hopelijk tot volgend jaar!

Namens de convoyeurs,

Chris Gerrits en Louis Snijders
Dennis en Jeroen Raaijmakers


Voor de uitslag van de A-duiven klik hier, voor de uitslag van de B-duiven klik hier en voor de totale uitslag klik hier.

Agenda

Actueel

03-09-2023: Stemmen Rabo ClubSupport

Dit jaar hebben we ons opgegeven voor de Rabo ClubSupport Actie. Van 4 september t/m 26 september kunnen alle Rabobank leden hun stem uitbrengen. Klik hier voor een stem op onze vereniging te uit te brengen!

25-08-2023: Wijziging losplaats F36

De losplaats Orleans Saran is met ingang van 31-07-2023 gesloten. Daarom is besloten om de losplaats te wijzigen in Lorris.

16-08-2023: Wijziging vlucht F33/X33

I.v.m. de voorspelde warmte is besloten dat de duiven maar één dag mand mogen hebben en niet mogen overstaan. Besloten is om op donderdag 17-08 te blijven inkorven en te lossen op vrijdag 18-08 in Laon i.p.v. Nanteuil le Haudouin.